Jamendåså

Med grafisk form som verktyg för kommunikation. Det här är Jamendåså

hej@jamendasa.se
Riddargatan 17 A
114 57 Stockholm
0708 14 04 09
Site Banner

Visby Världsarvsstad

Gotlands Museum – Fornsalens förlag

I över tusen år har Visby varit en mötesplats för människor från när och fjärran. Olika kulturer har influerat staden som genom sekler vuxit fram till vad den är i dag. I boken Visby Världsarvsstad berättar invånare, eldsjälar och många andra om vad det innebär att vara ett världsarv, hur det gick till när Visby hamnade på Unescos världsarvslista och hur det har påverkat stadens utveckling. Sara Appelgren trollade med ljus och fotograferade, och Jamendåså formgav i nära samarbete med Cathrin Emdén, redaktör på Fornsalens förlag. Det går att köpa boken i bokhandeln eller hos Gotlands museum.

Världens bästa mjölk

en bok om den svenska mjölken

Svensk Mjölk ville i den här boken berätta om just den svenska mjölkens kvaliteter. Varför mjölkkorna är en förutsättning för öppna landskap och för en biologisk mångfald. Med fina bilder och roliga nördiga fakta, stor som ett mjölkpaket och lika greppvänlig (Omslaget trycktes för övrigt på mjölkförpackningskartong). Mu!

300 år i livets tjänst

Svenska Barnmorskeförbundet

300 år med utbildade barnmorskor och 125 år med ett eget yrkesförbund – det är något att fira! Svenska Barnmorskeförbundet valde att uppmärksamma det med en rejäl jubileumsbok: 300 sidor berättelser i dåtid och nutid om kvinnoliv, barnaföderskor och barnmorskor i Sverige och världen. Arkivbilder blandas med bildreportage av bland andra Donald Boström och Lennart Nilsson.

Margareta Rehn och Donald Boström var redaktörer för boken, och Jamendåså stod för formgivningen.

Mossa, massa, människa – en kärleksförklaring till skogen

Naturskyddsföreningen

2014 års bok från Naturskyddsföreningen är en kärleksförklaring till skogen, fylld av inspirerande berättelser av bland andra Po Tidholm, Håkan Strotz, Jessika Berglund och Mats Ottosson.

Arbetet med att formge boken gjordes i nära samarbete med Per Bengtson på Naturskyddsföreningen. Det fina omslaget gjorde Lotta Kühlhorn. Läs mer och köp boken hos Naturskyddsföreningen.

 

 

 

Söt som socker

En liten smula – kakbok för sötsugna

Blåbärsmuffins, pariservåfflor och scones. Therese Baalack som driver konditoriet En liten smula bjuder här på flera mumsiga recept. Foto Tove Falk Olsson. Produktion och form i samarbete med Donald Boström och Cathrin Emdén.

Archive for the 'Böcker' Category